Ga naar de inhoud

Teelt & Gewas

Minder overlast door engerlingen met vitale bodem

De larven van engerlingen hebben een 3-tot 4-jarige cycles en kunnen grote tot zeer grote schade geven aan de laanboomopstanden. In en vitale bodem, lijken de problemen met engerlingen af te nemen.

Bestrijding van engerlingen

De Boomkwekerij, augustus 2020

Compost op maat kan bodemproblemen voorkomen

In het meerjarige Europese project Soilcom werken universiteiten en hogescholen uit vijf landen rond de Noordzee samen: Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Verenigd Koninkrijk. Aarhus University in Denemarken is projectleider. Daarnaast werken deze instituten mee: Hamburg University of Technology in Duitsland, ILVO in België en James Hutton Institute in Schotland. In Nederland zorgt Delphy voor praktijkonderzoek samen met Smeets Agro consultancy en Hessel Marketing & Communicatie.

Hans Smeets; Smeets Agro Consultancy; Horn;

Artikel in Agriton

Bodemverdichting zorgt voor verminderde groei

Bij het inplanten van een perceel bomen is het van belang om vooraf goed naar de bodem te kijken. Kijken eens naar de beworteling van de gewassen die op het veld staan voor inplant. De wortels van de planten geven vaak een goed beeld van de status van de bodemstructuur en de kwaliteit van de teelt laag.

Boomkwekerij, april 2021

Breder kijken naar de bodem

In de Boomkwekerij van April 2021 staat een artikel over het POP3 project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten’ en de visie van Smeets Agroconsultancy over duurzaam telen en bodemverbetering. ‘Breder kijken naar de bodem’.

 

wortel buxus